Om Rhodos

Om Rhodos

Om Rhodos, er en af de smukkeste græske solskins øer, og perler!

Om Rhodos
Perlen Rhodos

Rhodos (Rodos på græsk) ligger mellem Kreta og Tyrkiet i det ægæiske hav. Der er ca. 18 kilometer til den tyrkiske kyst.

Rhodos er kendt som solens ø, og er det ideelle mål for en dejlig ferie på Rhodos.
Det er Grækenlands tredje største ø, den største i øgruppen Dodekaneserne, og officielt det mest solrige område i Europa.
Byen Rhodos er blandt de flotteste, ikke kun i Grækenland, men i hele middelhavsområdet.
På Rhodos bor ca. 130.000 indbyggere, heraf ca. 60-70.000 i Rhodos by.
Rhodos er en smuk græsk ø, som hvert år besøges af millioner af turister.

Aegaens Rose

Om Rhodos
Aegean Sea Rhodos

Rhodos kaldes blandt de lokale for Aegaens Rose (Ægæiske Rose). Og øen fortjener dette navn fordi, den er en af de smukkeste græske øer.
Om Rhodos, som har den ældste turisthistorie af alle de græske øer, og øen er berømt over hele verden. Sammen med andre græske øer som Kos, Kreta, Mykonos, Santorini og Korfu, tiltrækker Rhodos, de fleste turister i Grækenland.

Om Rhodos er et af de mest populære ferierejsemål i middelhavsområdet. Ja det må være øjne, som ser. Den græske perle Rhodos, med krystalklart vand, parker, den gamle by og andre fritidsaktiviteter, solen og den varme gæstfrihed fra øens beboere.

Rhodos Airport

Om Rhodos
Filérimos Cross Rhodos

I sommerperioden lander hundredvis af charterfly på Rhodos Airport ved Maritsa. Og på vej mod hotellerne, ses det store kors på Filérimos bjerget, som bestemt er et besøg værd.
Man har en storslået udsigt over store dele af Rhodos, og får en fornemmelse af, hvor de forskellige byer ligger i forhold til hinanden.

Korset kan ses, når man kommer kørende fra lufthavnen mod Iallysós, og Rhodos by.
Det koster ikke noget at komme op til store korset. Vejen mod korset har 14 små tavler, som formentlig beskriver Jesu korsfæstelse. Disse tavler er udført i kobber og sandsten.
Turen til korset, mødes man i et væld af påfugle, der lever og yngler frit.

Byen Rhodos

Om Rhodos
Mandraki Harbor Rhodos

Om Rhodos by, som har en fin turist-infrastruktur, og tilbyder en bred vifte af underholdning, natteliv, sportsaktiviteter, og kulturelle begivenheder.
Udflugter til byer, som Lindos. Og de omkringliggende øer som Symi, Halki, Chalki, Patmos, Karpathos, Tilos og Leros.

Om Rhodos by, som kombinerer byens kosmopolitiske stemning med middelalderstemning i den gamle bydel, som er rig på myter og historier.
Rhodos omgivet af små øer, både beboede og ubeboede. Rhodos er også kendt for den berømte statue Kolossen på Rhodos, som er et af oldtidens syv verdens-vidundere.

Rhodos tilbyder sine gæster ferie og afslapning hele året. Og alle former for turistaktiviteter, her er noget for alle, museer tage på sightseeing, deltage i sportsaktiviteter, fiske, vandski, windsurfing, sejlsport og meget andet.
Man kan leje en bil, motorcykel eller scooter, og drage på egne udflugter rund på den græske perle Rhodos, som varmt kan anbefales.

Rodini Park

Om Rhodos
Rodini Park Rhodos

Rodini Park er sandsynligvis verdens første anlagte park. Den ligger ca. 3 km fra byens centrum. Parken var populær blandt romerne, som byggede en akvædukt her.
Resterne af denne ligger som en malerisk ruin, der former en utrolig charmerende kulisse og en yderst velegnet baggrund til fotografi.
Der er tydeligt markerede stier i hele området.

Her er grønt og fredeligt, med store mængder cypresser og fyrretræer, og der løber et ganske livligt vandløb gennem området.
Er ideelt for de mange påfugle, der lever og yngler frit. På en varm dag er gåture langs vandløbet, en afslappende, og afkølende fornøjelse.

Inde i parken ligger der et gravsted, hugget ud i klippen. Denne er kendt som Ptolemies grav, og stammer tilbage fra hellenistisk tid, hver side af gravstedet er dekoreret med 21 doriske halvsøjler.
Den ptolemæiske arverække i Ægypten stammede oprindeligt fra det antikke Grækenland, og omfattede bl.a. alle Kleopatraerne, Kleopatra VII og Philopator, som vi alle ved overdrog kontrollen med den Ægyptiske civilisation ved at alliere sig med Markus Antonius. Markus havde ikke helt den forventede styrke, og derfor tabte magtkampen med Augustus Cæsar, som efter længere tids krigsførelse i udlandet havde rettet opmærksomheden mod mere hjemlige affærer. Disse begivenheder, og Kleopatras selvmord i samme anledning, er udførligt beskrevet i talrige dokumentarprogrammer, bøger og spillefilm.

Praktiske oplysninger om Rhodos

Vi har samlet en række informationer, som er værd at vide inden din ferie til Rhodos.

Penge

Møntenheden i Grækenland er Euro. 1 € svarer til ca. 7,50 kr., og er delt i 100 cent.

Betaling

Det er muligt at betale med kreditkort på restauranter og i store indkøbscentre, men det er altid en god idé at have kontanter med sig, hvis der ikke tages imod kreditkort.
Hæveautomaterne tager imod VISA og MasterCard, og der kan hæves op til ca. 2.000 kr. pr. døgn.
Husk at hver transaktion koster et  hævegebyr.

Drikkepenge

Drikkepenge er, som på mange andre feriemål, en stor del af de ansattes løn. Det er almindeligt at regne med 5-10 % i drikkepenge, hvis servicen er tilfredsstillende. Buschauffører og rengøringsdamer giver man også typisk drikkepenge, og ved nogle attraktioner, vil der være opsynsfolk, som tager ca. 50 cent for brug af pænt og velholdt toilet.

Post

Prisen pr. frimærke er ca. 80 cent, og forsendelsen for et postkort er ca. 3-4 dage. Du kan finde de gule postkasser rundt omkring i byen.

Tidsforskel

Når klokken er 12 i Danmark, er den 13 på Rhodos.

Elektricitet

230 V – ligesom i Danmark.

Drikkevand

Det anbefales, at du drikker vand på flaske, da der er en bakterieflora i vandet på Rhodos. Man kan godt børste tænder i vandet og bruge kogt vand det til madlavning.

Åbningstider

De normale åbningstider på Rhodos:

▪Mandag – lørdag fra kl. 08:30-13:00

▪Tirsdag – fredag åbner de op igen fra kl. 17-21

▪Søndag – LUKKET

Tiderne kan variere i de forskellige ferieområder og i forhold til sæson. Alle souvenirbutikker i ferieområderne har ofte åbent til sent ud på aftenen.
Der holdes siesta på Rhodos. Det betyder, at de fleste kontorer og forretninger holder lukket kl. 13:00-17:00.

Apoteker

På græsk hedder apotek farmakeio, du kan kende det på det grønne eller røde kors. Åbningstiderne følger butikkerne, og alle apoteker skilter med dem.

Helligdage

1/1 Nytårsdag, 6/3 Theofaneia, 25/3 Nationaldagen, 1/5 Arbejdernes dag, 16/6 Helligdag for Helligånden, 15/8 Helligdag for Jomfru Maria, 2/10 Ochi Dag og 25/12 Juledag.

Transport

Rhodos har et godt busnet med flere afgange i timen. I Rhodos by kører busserne fra Mandrakihavnen. For ture øst på er det fra Rimini Square og for ture vest på er det fra Averof street. Busserne i Rhodos by og lalyssoskysten er blå og på resten af Rhodos er busserne orange.

Billeje m.m.

Bil, motorcykel og scooterleje, kan ske hos mange lokale udlejere, og de fleste af de store selskaber er til stede på øen.

Trafik

Vær opmærksom på, at trafikkulturen i Grækenland muligvis er anderledes end du er vant til. Hvis du ikke er helt sikker på, hvem der har forkørselsret, er det bedre at vente og lade de andre trafikanter køre først.
Maksimal hastighed er 80 km/t og 50 km/t inden for bygrænserne. Sikkerhedsseler er obligatoriske.
Cykler, motorcykel og scooter, er det obligatorisk med en hjelm.

Badning

Rhodos østkyst anses for at have de bedste og mest børnevenlige sandstrande. På vestkysten kan sandet være blandet med rundslebne småsten og her blæser den kølende middelhavsvind. Vær opmærksom på flagsystemerne:

▪grønt flag = tilladt

▪gult flag = advarsel

▪rødt flag = forbudt

Aktiviteter

Her findes alt, hvad hjertet kan begære; Bungie Jump og Luna Park Faliraki, cykeludlejning, fitness klubber, aerobic, bowling, fodbold, tennis, golf Afandou, minigolf, casino, lystbådehavn , hesteryg, sejlads, dykning, kiting, vand-ski, windsurf, vandland og meget mere.

Markeder

I løbet af ugen er der to markeder i Rhodos by, både et frugt, og grøntmarked og diverse håndværk. Det ene marked afholdes både onsdag og lørdag tæt ved Zefiros-stranden, og det andet marked, der har åbent om torsdagen, ligger ved Vyronos-gaden tæt ved Diagoras Stadion. Markederne holder åbent ca. kl. 9:00-13:00. Lørdagsmarkedet er det største.

Om Rhodos
Monolithos Castle Rhodos