Strandene Rhodos

Strandene Rhodos

Strandene Rhodos er mange spektakulære strande og bugter. Strandene har krystalklart vand og er pragtfuld for en afslapningsdag.

Strandene Rhodos

Strandene Rhodos

Strandene Rhodos er hvor solhungrende gæster finder strande, som f.eks. Elli, Ixia, Tsambika, Lindos, og Prasonisi, og mange flere!

De bedste strande på Rhodos, ligger på østkysten.

Elli Beach

Strandene Rhodos
Elli Beach Rhodos

Strandene Rhodos by, ligger helt oppe på nordspidsen af øen.

Den populære bystrand Elli beach ligger i den østlige del af hovedstaden.
Blandt flere strande er Elli beach hovedtranden i Rhodos by, og samtidig en af de mest populære strande på hele Rhodos.

Strandene Rhodos starter ved Mandraki havnen, og slutter ved Rhodos Akvarium, helt oppe på nordspidsen. I alt ca. 400 meter strand.
Den er dækket med grus og sten, mens vandet er klart og normalt roligt.

Faciliteterne på Elli beach er helt i top.
Der er naturligvis solsenge, farvestrålende parasoller, brusere og mange vandsportsaktiviteter, derudover er der nogle rigtig hyggelige lounge bars på stranden.

Ixia Beach

Strandene Rhodos
Ixia Beach Rhodos

Den populær ferieby Ixia, er beliggende på Rhodos nordvestkyst ca. 5 kilometer fra Rhodos by.

Ixia har en lang strand med et miks af sand, småsten, og sten. Vandet er klart, men vandkanten er fuld af sten, og vandet bliver hurtigt dybt.

Ixia Beach, også kaldt Windy Beach, som navnet antyder, er her ofte en kraftig pålandsvind, dette mærkes også i lufthavnen, som kan give problemer for flytrafikken, under takeoff og landing.

Stranden er opdelt i mange sektioner, hvoraf mange styres af de store strandhoteller. Der er dog også flere offentlige afsnit med udlejning af solsenge og parasoller.
Det blæser ofte i bugten ved Ixia, især sidst på eftermiddagen. Og det gør bugten meget populær blandt wind, og kitesurfere.

Tsambika Beach

Strandene Rhodos
Tsambika Beach Rhodos

Tsambika er en af de flotteste strande på Rhodos. Tsambika er beliggende østkysten ca. 25 kilometer syd for Rhodos by.
Nåes hurtigt på motorcykel, scooter eller bil.

Stranden har fået sit navn efter Jomfruen af Tsambika’s kloster, som ligger 340 meter fra stranden. Der er 297 anstrengende trin op til klostret. Men til gengæld er udsigten hele turen værd.

Stranden Tsambika er en vidunderlig naturstrand, som ligger mellem bjergene.
Den 800 meter lange, og ret brede strand, har hovedsageligt fint gyldent sand, og kun få småsten. Det klare og lave vand imponerer med sine turkise nuancer.

Faciliteterne på stranden omfatter bl.a. solsenge, parasoller, brusere, toiletter, flere restauranter og et minimarked.

Den sydligste del af stranden er populær blandt naturister, men Tsambika er ikke officielt en naturiststrand.

Lindos Beach

Strandene Rhodos
Lindos Beach Rhodos

Lindos er en billedskøn landsby på sydøstkysten af Rhodos. Lindos er beliggende på østkysten ca. 48 kilometer syd for Rhodos by.

Strandene Lindos

Strandene Rhodos
Lindos Beach Rhodos

Lindos har to meget populære strande, begge indenfor gangafstand fra byen.

Hovedstranden hedder Megali Paralia. Navnet betyder ‘stor strand’ og det er meget passende den største af strandene. Den anden hedder Lindos Pallas.

Begge strande har fint gyldent sand, vandet er klart og lavt. Og det er muligt at leje solsenge, og parasoller på begge strande.
Men der er også muligt at lægge sig på sine håndklæder.

Turen ned til stranden er ganske stejl, hvilket især er hårdt på hjemturen efter en varm dag på stranden.

Prasonisi Beach

Strandene Rhodos
Prasonisi Beach Rhodos

Som den lille ø, så kaldes de to strande også for Prasonisi. Begge er omgivet af et fantastisk landskab med udsigt til Det Ægæiske Hav. Og middelhavet med flotte bjerge. Den ligger ca. 85 kilometer syd for Rhodos by. Og ca. 40 kilometer fra Lindos, i den sydvestlige del af Rhodos. Prasonisi er det græske ord for grøn ø.

Det er stort set altid blæsende på den vestlige strand. Mens den østlige strand ligger noget mere beskyttet mod vind og bølger.
Derfor udnytter garvede vindsurfere vinden på veststranden, mens mindre øvede windsurfere og solbadene, nyder livet på den østlige strand.

Begge strande nyder godt af fint lyst sand, og meget lavt vand. På østsiden er der nogle afsnit med solsenge og parasoller.
Parkering er muligt tæt ved stranden.

Prasonisi by

Strandene Rhodos
Prasonisi Town Rhodos

En tur gemmen byen med hyggelige restauranter, som serverer det dejlige græske køkken for turister. Så nåes den skønne strand, som er et besøg værd på sine udflugter.

Har selv taget turen der til på motorcykel, som var en dejlig oplevelse. Hvis ikke det var pga. af en kæmpe brand dagen før, som  havde raseret et kæmpe område, på den vestlige side af øen.

Strandene Rhodos
Monolithos Castle Rhodos